RAAF
HEKKEMA

is een avontuurlijke Nederlandse saxofonist. Hij speelt voornamelijk zijn eigen arrangementen en geeft ongeveer 100 concerten per jaar over de hele wereld.

Raaf Hekkema geeft ongeveer honderd concerten per jaar over de hele wereld, waarbij hij voornamelijk arrangementen van eigen hand uitvoert. Voor zijn opzienbarende solo-cd Paganini Caprices for saxophone (MDG, 2006) werd hij onderscheiden met de titel ‘Instrumentalist of the Year’ door het Duitse Echo Klassik. Als solist trad hij op met diverse orkesten en gaf hij masterclasses in vele landen.

Drie Bach-albums verschenen bij Challenge Classics: Bach Partitas (2014), Bach Suites (2018) en Bach Solo (2023).

Voor zijn artistieke verdiensten mocht Raaf Hekkema in 2020 toetreden tot de Akademie van Kunsten (onderdeel van de KNAW).

Hekkema is medeoprichter van Calefax Rietkwintet (sinds 1985), waarvoor hij honderden bewerkingen schreef die veelal op cd verschenen zijn.

De groep speelt op belangrijke concertpodia over de gehele wereld van Zuid-Amerika tot Japan, verschijnt regelmatig op internationale radio en tv en produceerde een omvangrijke collectie cd’s. Daarnaast won Calefax verscheidene prijzen en onderscheidingen.

Raaf Hekkema is als hoofdvakdocent saxofoon verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Raaf, long time. Stumbled onto your new record. It’s beautiful. Your tone is fantastic. Congratulations. Hope to hear you in concert at some point.

bladmuziek

Weer een briljant voorbeeld van hoe de saxofoonfamilie opnieuw werd opgetild in het rijk waar Monsieur Sax ongetwijfeld had gehoopt dat het zijn uiteindelijke bestemming zou vinden.

CD's en meer

Verkoop door anderen

Luister naar Raaf Hekkema’s composities